Vi växer!

2015-08-28

Ännu en Volvohandlare väljer Pricka Konto för automatisk kontoavstämning. Denna gång är det Borås Bil som ger oss förtroendet att leverera system för att ”pricka” sina transaktioner. Att vi har så många Volvohandlare beror bland annat på den uppskattade lösningen för lageravstämning mot Tacdis DMS, och den kunskap vi har kring de system ekonomiavdelningarna hos Volvohandlarna jobbar i. Det ska vara smidigt och enkelt att stämma av konton!

Borås Bil Personbilar AB ingår som helägt dotterbolag i Borås Bil-koncernen med anläggningar i Borås, Kinna, Tranemo och Ulricehamn. Bolaget innehar agenturen för Volvo personbilar, Renault person- och transportbilar samt Ford person- och transportbilar inom Sjuhäradsbygden. Bolaget har 165 anställda. Omsättningen uppgick under år 2014 till 1,2 Miljarder kronor.

Företaget grundades 1936 under namnet Borås Automobilförsäljning av Oskar Andersson. 1949 ändrades namnet till AB Borås Bil & Traktor. Sedan årsskiftet 1999/2000 heter bolaget Borås Bil Personbilar AB. Försäljning och service av Volvo lastvagnar och bussar handhas av systerföretaget Borås Bil Lastvagnar AB. Företaget har sedan starten varit privatägt med samma familj som ägare.