Vi stärker vår position ytterligare!

2015-11-11

Pricka strävar efter att vara Volvoåterförsäljarnas självklara val när det gäller IT-system för att förenkla bokslutsprocessen.

Det är därför med stor glädje vi konstaterar att Volvo Bil AB i Göteborg väljer att implementera både Pricka Konto och Pricka Bokslut.

Med Pricka Konto kommer man att automatiskt pricka poster från huvudbok, bank och biladministrationssystemet Tacdis.

Månadsboksluten kommer att administreras i Pricka Bokslut, vilket tidigare gjorts i excel och bokslutspärmar. Fördelarna med ett IT-system för detta är många:

 • Möjlighet att standardisera bokslutsprocessen.
  Inga krånglande excelark och inga tunga bokslutspärmar.
 • Hög kvalitet och säkerhet varje månad.
  Med Pricka Bokslut kommer bara rätt personer åt bokslutsinformationen.
 • Vem gör vad och när?
  Sätt upp din egen aktivitets- och checklista för varje bokslutsperiod.
 • Hur ska kontot stämmas av?
  Lägg in ett avsnitt från er ekonomihandbok på varje konto eller kontoklass där en instruktion sparas för varje period.
 • Hur ofta ska kontot stämmas av?
  Lägg in en periodicitet på hur ofta konto ska stämmas av manuellt. Annars blir det automatiskt godkänt!
 • Fyra-ögonprincip för kontoavstämning.
  Förvissa dig om att era regler och principer efterföljs.
 • Bifoga filer och dokument.
  Bokslutspärmen kanske är det sista som inte är digitaliserat. Med Pricka Bokslut sätter du enkelt in pdf-filer, skärmdumpar eller något annat som verifierar ditt saldo. På dessa filer kan du naturligtvis sätta begränsningar i vem som får titta på filen. Det kan ju vara känskig information, tex bonusar eller arvoden.
 • Tät, snabb och säker integration mot Pricka Konto.
  Kanske det allra smartaste. Med en enkel knapptryckning hämtar du de öppna posterna från systerprogrammet.
  Pricka Konto kan du pricka hur mycket poster du vill… Likvidkonton, balanskonton, avräkningskonton, periodiseringskonton osv. Rätt poster kommer då direkt in i din bokslutsspec!
 • Enkel prismodell.
  Vi tar bara betalt för de som stämmer av och godkänner. Resten är gratis. Inga krångliga ”editionstrappor”!

Det är inget långt, komplicerat eller dyrt projekt att rulla ut. Vi räknar med två till tre dagar för konfigurering och utbildning hos Volvo Bil!Klicka här för att boka en förusättningslös demo av våra smarta produkter!

Om Volvo Bil:

Volvo Bil i Göteborg AB är ett eget aktiebolag som drivs som ett resultatbärande bolag och ägs till 100 % av Volvo Personvagnar AB. Volvo Bil kan jämställas med övriga återförsäljare, men arbetar mot en marknad bestående av Volvoanställda, Svensk Volvohandel, AB Volvo samt Hertz. Vi tillgodoser anställda på VCC och AB Volvo med tjänstebilar och även möjligheten att köpa privat bil till ett förmånligt pris. Varje år säljer vi fler än 15 000 bilar av vårt varumärke Volvo.

Volvo Bil har expanderat och utvecklats mycket genom åren och organisationen rymmer idag ca 300 anställda. Verksamhetsgrenarna inom Volvo Bil är ett flertal och organisationen är indelad på bilförsäljning inklusive biluthyrning och servicemarknad (verkstad, skadecenter, butiksförsäljning samt drivmedel och tvätt). Våra fyra verkstäder, Volvo City, Arendal, Lundby och Tuve hanterar fler än 66 000 bilar per år och har 115 mekaniker och tekniker tillgängliga under dag och kväll. Hyrbilsflottan består av 410 bilar i olika storlekar och modeller och vi har ca 11 000 uthyrningar per år. Våra butiker är belägna på Volvo City, Lundby och Tuve där vi erbjuder ett stort urval och efterfrågat utbud.