Santa Maria

Det började för över 100 år sedan, då som en liten familjeägd te- och kryddhandel. Idag är Santa Maria väletablerat i Sverige och få personer har nog ätit fredagstacosen utan deras smaker på tallriken. Paulig Group inledde ett samarbete med Santa Maria i slutet av 1980-talet och 2010 blev Santa Maria officiellt en del av Paulig Group. Santa Maria är det ledande smaksättarföretaget i Europa.

Arbetet med månadsbokslut har alltid varit väldigt tidskrävande. Vi använder affärssystemet Microsoft Dynamics AX, vilket är känt för att generera väldigt många rader på transaktionerna. Det kan vara ca 350 rader med utgående betalningar som ska matchas med 3–4 i bokföringen, några ska även dras av där för att de inte gick ut från banken. Detta hade in princip varit omöjligt att pussla ihop i Excel.

När Pricka Konto kom in i bilden så förenklade det avstämningen av våra konton avsevärt, det gav oss även en stor tidsbesparing. När vi sedan implementerade Pricka Bokslut har vi fått en bättre och en mer säker överblick. Inget trillar längre mellan stolarna i boksluten. Den ansvariga för ett bolag i programmet ser snabbt vad som är avstämt i och vad som ligger kvar.

Vi har använt Pricka för effektivisering av vår bokslutsprocess sedan 2018. Deras enkla och lättförståeliga produkter i kombination med förträfflig support har gjort att vi inte ångrat detta beslut

-Annica Nordin, Finance Controller på Paulig

Pricka är ett naturligt val i takt med digitaliseringen. Annica Nordin berättar att Pricka har förenklat vid revision. Tidigare stämde de av i Excel och skev ut specifikationer som sedan sattes i en pärm. Vid revision skulle dessa specar skannas in igen eller skrivas ut ytterligare en gång. I pandemitider är de extra glada att ha Prickas system digitalt – Att inte vara beroende av att sitta på kontoret har senaste året varit mycket uppskattat, säger Annica Nordin.