Nybergs Bil

Nybergs Bil AB startade sin verksamhet i Jönköping 1 juni 1975, då Claes Nyberg förvärvade Nyströms Bil AB av Alrik Nyström. Nybergs Bil är ett privatägt bilföretag med ca 150 anställda och en omsättning på cirka 1.000 miljoner i Jönköping och Nässjö. Nybergs Bil levererar allt som tillhör kundens bilägande.

Året var 2014 när Pricka lanserade Pricka Konto, och Nybergs Bil var en av de första kunderna att implementera programmet för att förenkla månadsboksluten. När Göran Ekelund började sin karriär som redovisningschef på Nybergs Bil var Pricka Konto redan igång.

 Hade Pricka funnits tidigare i mitt karriärsliv hade jag implementerat det direkt!
– GÖRAN EKELUND

Året var 2018 och Pricka lanserar Pricka Bokslut. Även då var Nybergs Bil ett av de första företagen att hoppa på tåget och då var Göran Ekelund med från start. Nu sitter de fem personer på ekonomiavdelningen på bilföretaget och alla använder sig utav Prickas program i någon utsträckning. Eftersom Göran inte arbetade på Nybergs Bil innan de använde sig av Pricka, så vet han inte hur deras system såg ut tidigare och vilka eventuella problem de hade med månadsboksluten. Men de problem som funnits tidigare i Görans karriär med manuell avstämning har försvunnit helt nu, och det han vet efter 25 år i branschen är att Pricka spar en väldig massa tid. Han säger att om Pricka hade funnits tidigare i hans karriärsliv hade han inte väntat länge med att implementera programmen.

 Pricka gör att jag har full koll på mina siffror
-GÖRAN EKELUND

Göran berättar att de har stora mängder transaktioner på Nybergs Bil AB. Dessa ställer höga krav på kontroll, säkerhet och effektivitet. Pricka med sin automatiska avstämning rensar bort alla transaktioner som matchar varandra så att ekonomipersonalen istället kan ägna sig åt att granska de som inte matchar. Om det blir fel i inläsningen, eller några konton inte blir avstämda eller om ett felmeddelande dyker upp är de i snabb kontakt med Prickas support som han tycker fungerar väldigt bra. Ekonomiavdelningen på Nybergs Bil har dock inte stött på några större problem med varken Pricka Konto eller Pricka Bokslut. Göran säger att en av de största fördelarna med Pricka är att alla underlag och bilagor som programmen samlar, lätt kan exporteras till revisorer, det är väldigt uppskattat!