Besikta

 


”Med våra stora volymer av transaktioner så måste vi arbeta med automatisering. Med hjälp av Pricka Konto så kan vi snabbt följa upp fel och hantera alla avvikelser”.

– Lislott Fraser, Redovisningsansvarig på Besikta


 

 

Besikta Bilprovning är en av de största aktörerna på den svenska marknaden när det kommer till bilbesiktning. Med sina 200 besiktningsstationer runt om i landet och ambitionen att bli ”din lokala bilprovning” fortsätter Besikta att växa i Sverige.

Hos Besikta har man sedan 2016 arbetat med Prickas mjukvara för kontoavstämning och månadsbokslut. Vi fick en pratstund med Lislott Fraser som arbetar som redovisningsansvarig på Besikta.

Vad är din erfarenhet av Pricka?

– Vi använder både Pricka Konto och Pricka Bokslut. När jag började här 2020 så fanns redan systemet implementerat. Det fungerar mycket bra och framför allt så sparar vi väldigt mycket tid tack vare avstämningsmöjligheterna i Pricka Konto. Vi gör bankavstämningar flera gånger i veckan och med miljontals transaktioner per år blir det väldigt mycket avstämningar. Med Pricka Konto så kan vi snabbt matcha stora volymer av poster, och enkelt följa upp eventuella fel och hantera avvikelser.

Lislott Fraser, Redovisningsansvarig Besikta

– Pricka Bokslut underlättar processen i vem som ska göra vad och att vi på ett enkelt sätt kan samla alla saldoavstämningar med underlag och bilagor. Det digitala arkivet gör att det blir väldigt lätt att hitta tillbaka till något, till exempel vid revision. Integrationen mellan Pricka Konto och Bokslut där vi kan hämta transaktionerna gör det smidigt. Vi stänger i princip alltid våra månadsbokslut redan dag två.

Hur upplever du kontakten med Prickas support?

– Jag är jättenöjd med den hjälp jag får när vi behöver. Jag brukar oftast mejla och får alltid snabba och bra svar på mina frågor.

Skulle du rekommendera andra företag att använda Pricka?

– Jag har faktiskt redan rekommenderat Pricka till andra! Har man stora volymer av transaktioner så passar Pricka alla företag. Det är lätt att lära sig arbeta i systemet och går snabbt att komma i gång.

 

 

Är du intresserad av hur Pricka fungerar? Fyll i formuläret nedan så berättar vi mer!